Terug naar overzicht

Algemeen projectleider VRI

 • Provincie

  Zuid Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Dienstverband

  Detachering

 • Plaats

  Stadserf 1, Schiedam

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Schiedam is FlexIntens op zoek naar een Algemeen projectleider VRI voor 16 uur per week.

Schiedam is een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie met grootstedelijke opgaven én buurtgerichte vraagstukken. De gemeente Schiedam telt ruim 78.000 inwoners en grenst aan Rotterdam, het dynamische havengebied en het groene Midden Delfland. Wij zijn een wendbare, flexibele organisatie die openstaat voor vernieuwing, onderdeel uitmaakt van de samenleving en die nieuwe oplossingen daadwerkelijk tot uitvoering brengt. Dit doen we samen met inwoners en ondernemers door volop ruimte te maken voor innovatie, experimenten en initiatieven en door het lef te hebben om onnodige bureaucratie overboord te doen.

Team Projecten
Binnen team Projecten worden projecten van uiteenlopende aard voorbereid en tijdens de uitvoering begeleid. Dit heeft betrekking op de openbare ruimte maar ook op grotere ontwikkel- en transitieopgaven. Bij deze opgaven komen naast ruimtelijke ordening ook andere beleidsvelden aan de orde, zoals economie, veiligheid, sociale en maatschappelijke aspecten. Bij de voorbereiding van projecten wordt nu al intensief samengewerkt met eigen strategische beleidsafdelingen en vakdisciplines, en met burgers en bedrijven. Participatie is daarom een belangrijk onderdeel van het werkpakket. Het team bestaat nu uit ca. 50 medewerkers en wordt gevormd door senior proces- en/of projectmanagers gericht op gebiedsontwikkeling en algemeen projectleiders, technisch projectleiders (op junior /medior/senior niveau) en projectassistenten.

Wat ga je doen?
Als algemeen projectleider VRI werk je aan ruimtelijke of maatschappelijke projecten in de stad vanuit multidisciplinaire projectteams (o.a. civiel, groen, wijkregie, sociaal, handhaving, dienstverlening). Als projectleider geef jij functioneel leiding aan dit team en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de onderliggende deelprojecten die worden uitgevoerd. Middels de GROTICK methode voer je professioneel het projectmanagement en stuur je op het behalen van de planningen binnen de financiële en juridische kaders en mandaten. Tijdig zorg je voor de juiste bestuurlijke besluitvorming wanneer dat binnen de uitvoering van je project nodig is. Je onderhoudt proactief contact met bewoners, belangengroeperingen, maatschappelijke instanties en marktpartijen, afhankelijk van de scope van je en/of fase in het project. Als algemeen projectleider ben je van begin tot eind van verantwoordelijk voor een goede en gedegen uitvoering van het project, zowel extern als intern. Aan de teammanager Projecten leg je verantwoording af over de kwaliteit van de algemene taakuitvoering en aan je ambtelijk opdrachtgever over de voortgang en resultaten.

Wie ben jij?
Goed projecten leiden is een professie en het spreekt dan ook voor zich dat je ervaren bent in het managen en uitvoeren van projecten volgens een (gecertificeerde) projectmethodiek. Eerder behaalde successen deel je dan ook graag met ons. Je bent geen solist, maar werkt het liefst samen met anderen aan het realiseren van concrete resultaten. Je snapt de (bestuurlijke) context en de uiteenlopende belangen van partijen. Met je geboren leiderschapskwaliteiten ga je door waar anderen zouden stoppen, breng je partijen bijeen en weet je op creatieve en natuurlijke wijze commitment te organiseren op de uitvoering. Je vindt het leuk om zelf te presenteren voor groepen en hebt daarbij gevoel voor een goede representatie. Transparantie en een open communicatie richting de stad vind je niet meer dan vanzelfsprekend en organiseer je actief. Je overziet goed wat de gevolgen kunnen zijn van je handelen en weegt morele dilemma’s met je projectleden en opdrachtgever. Je werkt continue aan je vakkennis en persoonlijke ontwikkeling en beschikt over een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Civiele Techniek of Technische Bedrijfskunde. Een afgeronde opleiding op het vlak van projectmanagement is een pre.
 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Minimaal een afgeronde HBO opleiding

Wensen:

 1. Duurzaamheid: In het cv is kort beschreven in welke mate en hoe uw bedrijf of uw kandidaat aan duurzaamheid doet
 2. Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Civiele Techniek of Technische Bedrijfskunde
 3. Een afgeronde opleiding op het vlak van projectmanagement is een pre
 4. Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 5. Ervaring met de GROTICK methode
 6. Ervaring met het onderhouden van bewonerscontacten

Competenties

 • goed aansturende vaardigheden
 • geen solist, maar werkt het liefst samen met anderen aan het realiseren van concrete resultaten
 • snapt de (bestuurlijke) context en de uiteenlopende belangen van partijen. - - gaat door waar anderen zouden stoppen
 • brengt partijen bijeen
 • creatief
 • in staat commitment te organiseren op de uitvoering
 • vindt het leuk om zelf te presenteren voor groepen
 • gevoel voor een goede representatie
 • transparantie en een open communicatie richting de stad vind je niet meer dan vanzelfsprekend en organiseer je actief
 • in staat overzicht te behouden
 • doorziet mogelijke gevolgen van je handelen
 • weegt morele dilemma’s met je projectleden en opdrachtgever

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 23-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

16 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures