Terug naar overzicht

Ambtelijk opdrachtgever (met strategische blik)

 • Provincie

  Utrecht

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Blekerijlaan 14, Woerden

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Woerden is FlexIntens op zoek naar een Ambtelijk opdrachtgever (met strategische blik) voor 36 uur per week.

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.
https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Opdracht
Ambtelijk opdrachtgever binnen Domein Ruimte, ressorterend onder team RBP (Ruimtelijk Beleid &Projecten) voor grote ruimtelijke projecten. Deze ambtelijk opdrachtgever kan functioneren als sparringpartner voor de teammanager(s) en directeur, kan een rol spelen i.h.k.v. het vereiste gesprek tussen Domeinen (koppelvlakoverleg) en heeft een rol t.a.v. ambtelijk opdrachtgeverschap van de ruim 50 onderhanden projecten voor de gemeenten Woerden en Oudewater.

Je kunt goed adviseren en verbinden, maar ook sturend optreden aangezien de werkprocessen worden geprofessionaliseerd. Het doel is om de projecten, die onder leiding staan van de projectleider, het juiste kwaliteitsniveau en de juiste doorloopsnelheid mee te geven. Vigerend beleid meenemen, bewaken en (laten) toepassen, escalatie-gesprekken met de projectontwikkelaar, sparring-partner van de projectleider of projectleden zijn werkzaamheden die van nature bij jou terecht komen. Uiteraard stem je ook af met de bestuurlijk opdrachtgever van de betreffende projecten.

Waar nodig adviseer jij ook de bestuurders bij te maken keuzes: wel of niet te starten of een bepaald project zelfs te stoppen. Daarbij maak je gebruik van de informatie vanuit de eerste stappen die we zetten in het kader van portfoliomanagement en het project ‘investeringen in balans’. Het doel van portfoliomanagement is om meer grip te krijgen op wat we uitvoeren en integraler een besluit te nemen over welke initiatieven we oppakken. Je gaat als ambtelijk opdrachtgever ook bijdragen om de keuzes die aan de portfoliotafels worden genomen voor te bereiden.

In een aantal dossiers wordt gewerkt met externe projectleiders. Jij weet in deze projecten de verbinding te leggen met maatschappelijke/economische/technische ontwikkelingen, om hier vervolgens doeltreffend op te anticiperen. Jij overziet de verschillende disciplines, bewaakt de voortgang en de planning en neemt zo nodig maatregelen.

Regelmatig is er binnen de organisatie, bijvoorbeeld vanuit het Sociaal Domein, behoefte aan iemand die meekijkt op strategisch niveau, bijvoorbeeld bij gemeentelijke of private Initiatieven. Jij neemt deel aan deze overleggen en adviseert wie er vanuit Domein Ruimte betrokken moeten zijn en hoe e.e.a. zich verhoudt tot de beperkt beschikbare capaciteit en middelen.

Opdracht
Inhuur extra capaciteit in de vorm van ambtelijk opdrachtgever binnen team RBP. Deze ambtelijk opdrachtgever kan functioneren als sparringpartner voor de teammanager, kan rol spelen i.k.v. het vereiste gesprek tussen Domeinen (koppelvlakoverleg) en heeft een rol t.a.v. ambtelijk opdrachtgeverschap. 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau.
 2. Kennis en ervaring met het opstellen en uitvoeren van ruimtelijke projecten.
 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als ambtelijk opdrachtgever.

Wensen:

 1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als ambtelijk opdrachtgever.
 2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als ambtelijk opdrachtgever van grote ruimtelijke projecten.
 3. Aantoonbare werkervaring bij een gemeente.

Competenties

 • Samenwerken, analyseren, mondelinge en schriftelijke communicatie, adviseren, zelfstandig werken, resultaatgericht, omgevingssensitief.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 17-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures