Terug naar overzicht

Financieel Adviseur Openbaar Gebied

 • Provincie

  Overijssel

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering

 • Plaats

  Stephanuspark 1, Hardenberg

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Hardenberg is FlexIntens op zoek naar een Financieel Adviseur Openbaar Gebied voor 16 uur per week.

Financieel Adviseur Openbaar Gebied (16u)

HET GAAT OM HARDENBERG

Bij de gemeente Hardenberg werk je met veel plezier en energie aan de opgaven en uitdagingen in de samenleving. Dit doe je samen met ruim 550 collega's. Dat doe je in een professionele organisatie. Daarbij staat de samenleving centraal. Want het gaat om Hardenberg.
De gemeente Hardenberg is een mooie en bijzondere gemeente om in te wonen en werken. Het uitgestrekte platteland gaat hand in hand met economische groei, bruisende centra, een sterke maakindustrie en stedelijke voorzieningen. In tegenstelling tot veel andere grensgemeenten groeit de Hardenbergse bevolking en economie. Met meer dan 61.000 inwoners is Hardenberg de tweede gemeente van de regio Zwolle. Onze omgevingsvisie vertelt het verhaal van Hardenberg. We staan voor een periode van groei waarin we ons door ontwikkelen tot Landstad Hardenberg. Centraal hierin staan de verdere uitbouw van onze streekfunctie, een aantrekkelijk buitengebied en een sterk voorzieningenniveau. Dit gaan samen met een krachtige, duurzame en concurrerende economie.
Hardenberg blijft zich ontwikkelen. We werken toe naar ‘Landstad Hardenberg’. Om deze ambitie waar te maken is meer menskracht nodig. En daar hebben we jouw hulp voor nodig!

OPDRACHTOMSCHRIJVING
Werken met cijfers: dát is wat jij het liefste doet! Jouw werkdag is geslaagd als je ons management en collega’s een goed financieel advies hebt gegeven. Dankzij jou begrijpen zij het verhaal achter de cijfers.

Jij adviseert ons management en collega’s over financiële vraagstukken. Je analyseert beleidsvoorstellen en brengt de financiële gevolgen voor het team én organisatie in beeld. Verder stel je financiële overzichten en rapportages op. Dat is namelijk één van jouw specialiteiten! Je weet het verhaal achter de cijfers en berekeningen uit te leggen aan iemand die wat minder thuis is in cijfers. Tot slot toets je de kwaliteit van de (management)informatie in de Planning- & Control cyclus.

In ons team werk je veel samen met 6 andere financieel adviseurs en de 2 business controllers. Iedere adviseur is gekoppeld aan een ‘domein’ (je mag dit zien als specifiek werkveld binnen onze gemeente). Jij gaat aan de slag voor het fysieke domein, Openbaar Gebied (OG). Hier werken onze collega’s aan thema’s zoals Klimaat, water en biodiversiteit; realisering, beheer en onderhoud van wegen, kunstwerken, openbaar groen en gebouwen; verkeerskundige zaken. De buitendienst maakt onderdeel uit van het domein. Binnen OG heb je veel contact met teamleiders en budgetbeheerders. Zij kunnen rekenen op jouw advies bij een financiële vraag. In deze tijdelijke functie gaat het concreet om het financieel consulentschap voor de Gemeente Ommen, waarmee Gemeente Hardenberg tot 1 januari 2025 een dienstverleningsovereenkomst heeft.

WAT VRAGEN WIJ?
Jij adviseert onze collega’s met een glimlach. Want werken met cijfers maakt jou blij! Ook weet jij je advies goed te onderbouwen met argumenten. Daarbij stel je een goede klantrelatie voorop. Je durft kritische vragen te stellen als dat nodig is. Verder ga je vertrouwelijk om met informatie, want daar vraagt jouw werk natuurlijk om. Je vindt het leuk om financiële ontwikkelingen te volgen en te vertalen naar de Hardenbergse praktijk. Tot slot herken jij jezelf in de eigenschappen leergierig en nieuwsgierig.

WAT BRENG JE MEE?

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde bedrijfseconomische opleiding;
 • Een aantal jaren werkervaring in een financiële (advies)functie;
 • Kennis van gemeentelijke financiën, BBV en de P&C cyclus;
 • Kennis van SAP, Excel, LIAS
 • Ervaring binnen het fysieke domein is mooi meegenomen; Heb je dat niet, maar ben je wel enorm gemotiveerd om dit gebied helemaal ‘jouw eigen’ te maken? Ook helemaal goed!
 
 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Minimaal HBO werk- en denkniveau
 2. Minimaal 2 jaar werkervaring in een financiële (advies)functie

Wensen:

 1. Minimaal een afgeronde HBO bedrijfseconomische opleiding
 2. Ruime werkervaring in een financiële (advies)functie
 3. Kennis van gemeentelijke financiën, BBV en de P&C cyclus
 4. aantoonbare kennis van SAP, Excel, LIAS
 5. aantoonbare ervaring met het fysieke domein

Competenties

 • Competenties (zie ook functiebeschrijving): Jij adviseert onze collega’s met een glimlach. Want werken met cijfers maakt jou blij! Ook weet jij je advies goed te onderbouwen met argumenten. Daarbij stel je een goede klantrelatie voorop. Je durft kritische vragen te stellen als dat nodig is. Verder ga je vertrouwelijk om met informatie, want daar vraagt jouw werk natuurlijk om. Je vindt het leuk om financiële ontwikkelingen te volgen en te vertalen naar de Hardenbergse praktijk. Tot slot herken jij jezelf in de eigenschappen leergierig en nieuwsgierig
 • Tevens gemotiveerd om het "fysieke domein" eigen te maken

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 22-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

16 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures