Terug naar overzicht

Functionaris Gegevensbescherming

 • Provincie

  Flevoland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Botter 14-15, Lelystad

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek is FlexIntens op zoek naar een functionaris gegevensbescherming voor 12 - 16 uur per week.

Functionaris Gegevensbescherming
Je speelt belangrijke rol in het creëren van een cultuur van gegevensbescherming binnen de veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek waarin je als functionaris gegevensbescherming een breed scala aan taken zal vervullen, waaronder advisering en ondersteuning op het gebied van privacy. Je houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en normen, terwijl je tegelijkertijd de privacy awareness binnen de organisatie bevordert. Het volgen van ontwikkelingen en het adviseren over de vertaling van wet- en regelgeving behoren ook tot je verantwoordelijkheden, evenals het adviseren bij het ontwikkelen en evalueren van beleid en richtlijnen. Daarnaast speel je een rol bij het uitvoeren van risicoanalyses en het monitoren van compliance aan privacywetgeving door middel van zelfevaluaties en audits. Incidentbehandeling en het melden van datalekken en het uitvoeren van DPIA’s zijn eveneens onderdeel van je takenpakket, samen met het documenteren van compliance aan privacywetgeving en het opstellen van periodieke managementrapportages. Je draagt bij aan de managementcyclus voor privacybescherming en informatiebeveiliging en onderhoudt een intern en extern netwerk om de privacybescherming binnen de organisaties te waarborgen.
De onderstaande punten mogen worden verwacht van de functionaris:

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in dataprivacy en informatiebeveiliging;
 • Minimaal HBO werk- en -denkniveau;
 • Kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving over gegevens-bescherming; 
 • Begrip van gegevensverwerkingen die de organisatie uitvoert; 
 • Begrip van IT en informatiebeveiliging; 
 • Kennis van de organisatie en de sector waarin die actief is; 
 • Vaardigheden om binnen de organisatie een cultuur van gegevensbescherming te ontwikkelen. 

Bovenal zoeken we een kandidaat die kritisch is, conflicten niet uit de weg gaat, overtuigend communiceert met collega's en management, en bewust is van de balans tussen commerciële doelen en privacyvereisten, maatschappelijk belang en klantbelangen.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in dataprivacy en informatiebeveiliging.
 2. Minimaal HBO werk- en -denkniveau.
 3. Kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving over gegevens-bescherming.
 4. Begrip van gegevensverwerkingen die de organisatie uitvoert.
 5. Begrip van IT en informatiebeveiliging.
 6. Kennis van de organisatie en de sector waarin die actief is.
 7. Vaardigheden om binnen de organisatie een cultuur van gegevensbescherming te ontwikkelen.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 22-05-2024 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

12 - 16 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures