Terug naar overzicht

Handhavingsjurist bouwen

 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Purmersteenweg 42, Purmerend

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Purmerend zoekt Flexintens een Handhavingsjurist bouwen voor 16-20 uur per week

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Opdracht
Als Handhavingsjurist bouwen ben je inzetbaar op onderwerpen die onder het omgevingsrecht vallen. 
Je behandelt handhavingszaken op het terrein van Wabo en Wro. Je adviseert daarover aan het bestuur en hebt daarvoor nauw contact met de overtreder, de toezichthouder en eventuele aanvragers om handhaving.
Je stelt verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar, beroep en hoger beroep. Je voert zelf de regie over (complexe) handhavingsdossiers.
Je handelt complexe klachten met betrekking tot meldingen en verzoeken tot handhaving af.

Functie eisen

Eisen

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar als Handhavingsjurist bij of in opdracht van een gemeentelijke organisatie.

Wensen

3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als Handhavingsjurist bouwen bij een gemeente met minimaal 80.000 inwoners 
4. Aantoonbare werkervaring met het behandelen van bezwaar en beroep 

Competenties

 • Communicatief vaardig (zowel mondeling als in geschrift)
 • Resultaat- en oplossingsgericht;
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit;
 • Kan zowel zelfstandig als samenwerken;
 • Proactief. 

Inschrijven tot

28 maart 12.00 uur

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures