Terug naar overzicht

HR-business partner

 • Provincie

  Utrecht

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Stadsplateau 1, Utrecht

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Utrecht is FlexIntens op zoek naar een HR-business partner voor 32 tot 36 uur per week.

Wij zoeken een HR-business partner die per 1 juli minimaal 16 uur per week beschikbaar is en vanaf uiterlijk 1 augustus minimaal 32 uur per week.

Korte beschrijving speelveld

Het cluster HR-business partners bestaat uit 21 HR-business partners, die het management van de Gemeente Utrecht adviseren bij het uitvoeren van het personeelsbeleid. We werken samen met vier andere HRM-clusters: Recruitment voor werving en selectie, Expertise voor beleid en projecten, Services voor administratie en arbeidsvoorwaarden en Serviceplein voor eerstelijns vragen uit de organisatie.

Als HR-business partner ben je de verbinder tussen HRM en de business. Samen met de business zorg je ervoor dat het HRM-beleid goed aansluit bij de uitdagingen van de onderdelen en werken we aan een organisatie waarin medewerkers inzetbaar zijn en blijven.

Wegens zwangerschaps- en ziektevervanging, zoeken wij een hands-on HR-business partner die weet hoe het er binnen een grote gemeente aan toe gaat, om het organisatieonderdeel Volksgezondheid te ondersteunen (475 medewerkers en 13 managers).

Je taken zijn:
Als HR-business partner ben je de schakel tussen HRM en het management van de Gemeente Utrecht (ruim 5500 medewerkers). Je adviseert hen bij uiteenlopende HRM-vraagstukken, zoals strategische personeelsplanning, het vertalen van de opgaven in de stad naar HRM-doelen, inclusie en diversiteit, duurzame inzetbaarheid en complexe personele casuïstiek. Samen met de business en je HRM-collega’s werk je aan een organisatie waarin medewerkers met plezier werken en inzetbaar zijn én blijven.

Je wordt gekoppeld aan het organisatieonderdeel Volksgezondheid. Je opdracht is om te fungeren als sparringpartner voor het management op het gebied van diverse HRM-vraagstukken. Je adviseert de directeur en het managementteam, en de afzonderlijke managers. We zoeken iemand die resultaatgericht is, proactief met vraagstukken aan de slag gaat, goed overzicht houdt en de weg snel weet te vinden in de interne HRM-organisatie.

Je werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • Strategisch/tactisch sparringpartner voor het managementteam om hun doelen te bereiken en regie voeren op de grote HRM-thema’s en de uitvoering van het HRM-jaarplan;
 • Begeleiden van management bij ontwikkelingssystematiek en mogelijk SPP;
 • Ondersteunen bij de totstandkoming van een leer- en ontwikkelplan;
 • Adviseren, coachen en sparren met managers over HRM vraagstukken en deze vertalen naar uitvoeringsplannen en -afspraken;
 • Vraagstukken oppakken, bijvoorbeeld op het gebied van complexe casuïstiek;
 • Managers begeleiden bij het aanpakken van verzuim, het organisatieonderdeel neemt deel aan een pilot gericht op verzuim;
 • Rapportages en analyses maken van actuele ken- en stuurgetallen en deze gebruiken als input voor gesprekken met leidinggevenden.


Jij brengt mee:

 • Je beschikt minimaal over een WO- of Hbo-opleiding op het gebied van HRM, personeel en organisatie of arbeidspsychologie
 • Je hebt minimaal 8 jaar vakinhoudelijke ervaring als sparringpartner en adviseur van MT of managers van complexe organisaties.
 • Je hebt 3 jaar ervaring bij de overheid of een andere grote gemeente.
 • Je adviseert met een integrale blik op het gehele speelveld aan HRM-onderwerpen en kan goed schakelen tussen de verschillende belangen van alle partijen waarmee je samenwerkt.
 • Je zet je overtuigingskracht op een resultaatgerichte manier in en weet draagvlak te creëren voor voorstellen die op weerstand stuiten.
 • Je weet je weg snel te vinden in een complexe organisatie en zorgt proactief voor voortgang op de vraagstukken die je oppakt.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding.
 2. Je beschikt minimaal over twee relevante referenties. 

Wensen:

 1. Aantal jaren vakinhoudelijke ervaring als sparringpartner en adviseur van MT of managers van complexe organisaties
 2. Je hebt 3 jaar ervaring opgedaan bij de overheid of een andere grote gemeente.
 3. Welke gemeentelijke/overheidservaring heb je?

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 24-05-2024 om 9:00.

Gewenst aantal uren

32 tot 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures