Terug naar overzicht

Interim manager Wijkonderhoud & Service

 • Provincie

  Utrecht

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Stadsplateau 1, Utrecht

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Utrecht is FlexIntens op zoek naar een Interim manager Wijkonderhoud & Service voor 32 tot 36 uur per week.

Korte beschrijving speelveld
Vanwege de afwezigheid van het afdelingshoofd zijn we op zoek naar tijdelijke vervanging voor de afdeling Wijkonderhoud & Services (W&S).

Wijkonderhoud en Service is onderdeel van onze Stadsbedrijven. Het werk is verdeeld over 5 deelgebieden en 1 stadsteam. Elk deelgebied heeft een gebiedsmanager, met wijkopzichters, medewerkers bedrijfsbureau, voormannen, vaktechnische en vakmedewerkers die samen voor de stad zorgen. Daarnaast heeft het Stadsteam nog adviseurs en contractbeheer. In totaal bestaat W&S uit 230 fte die samen verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud van de openbare ruimte. Vanuit de onderdelen ‘groenvoorziening, bestrating en reinigingsdienst’ verdelen ze het werk.

Utrecht heeft grote ambities als stad en groeit fors. De ambitie van de stad is om gezond stedelijk leven voor iedereen mogelijk te maken. Tegelijk krijgt de stad de komende decennia te maken met grote vervangingsopgaven. We behouden wat goed is maar pakken kansen waar het beter kan en maken de stad Utrecht samen met onze collega’s van andere afdelingen toekomstbestendiger.

Dit is het werk
Je geeft direct leiding aan het stafbureau, Gebiedsmanagers en de Manager Stadsteam die met hun hart gekozen hebben om zich in te zetten voor Stadsbedrijven. In samenwerking met je collega MT-leden zorg je voor eenheid en samenhang van de openbare ruimte in Utrecht. Dit doe je door met elkaar te werken aan een optimale inzet van mensen en middelen, van elkaar te leren in aanpak en werkwijze en een gezamenlijke sturing op ambities uit het koersplan van W&S. Je gebruikt jouw analytisch vermogen om de kwaliteit van de uitvoering van het werk te waarborgen en actief bij te dragen aan procesverbeteringen. Je geeft helder richting en sturing in het MT, je neemt besluiten en scheidt hoofd- en bijzaken.

De belangrijkste taken zijn: Je geeft dagelijkse sturing aan de afdeling;
Jouw opdracht voor de gestelde periode is om rust terug te brengen in de afdeling;
Je zorgt dat het MT eenduidig acteert en communiceert naar de teams.

Jij hebt:
Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbaar leidinggevende ervaring in een Uitvoeringsorganisatie, het is een pré als je deze ervaring (deels) binnen het fysieke domein hebt opgedaan;
Je hebt een WO werk- en denkniveau en een voor deze opdracht een passende opleiding;
Je weet met een positieve drive uitvoering te geven aan het koersplan
Je bent een empathische, verbindende en communicatief vaardige leidinggevende (op verschillende niveaus) en je bent stressbestendig. Je gebruikt geen jargon en kantoortaal;
Je bent toegankelijk voor de werkvloer. Je luistert goed en geeft de medewerkers zorg en aandacht;
Je organiseert processen en resultaten in heldere stappen en tussenresultaten.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Je beschikt over wo werk- en denkniveau
 2. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een uitvoeringsorganisatie

Wensen:

 1. Je hebt bij voorkeur minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring
 2. Je hebt bij voorkeur ervaring bij een grote, complexe gemeentelijke organisatie.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 23-05-2024 om 9:00.

Gewenst aantal uren

32 tot 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures