Terug naar overzicht

Juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken

 • Provincie

  Noord-Brabant

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Bergen op Zoom is FlexIntens op zoek naar een Juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken voor 24 uur per week.

Overtuigt u als scherpzinnige, creatief en naar de buitenwereld gerichte juridisch beleidsmedewerker? De afdeling Burgerzaken van de gemeente Bergen op Zoom heeft een vacature voor een juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken.

Wat gaat u doen als juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken?

Als juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken richt u zich op een optimale en klantgerichte juridische dienstverlening aan de burger.
U adviseert de burger, collega's, het management en het bestuur.
U speelt een cruciale rol bij rechterlijke procedures en bezwaar- en beroepzaken.
Tevens bent u verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de juridische kwaliteit van Burgerzaken en het borgen van de vaktechnische juridische kennis en kunde bij de afdeling Burgerzaken. In samenwerking met de kwaliteitsmedewerker Burgerzaken functioneert u als projectleider verkiezingen.
Daarnaast bent u medeverantwoordelijk voor een correcte afhandeling van Naturalisatie- en optieprocedures.

Uw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

 • u bent verantwoordelijk voor het signaleren van ontwikkelingen op landelijke wet- en regelgeving en de vertaling ervan naar lokaal beleid.;
 • u bent verantwoordelijk voor de totstandkoming en onderhoud van verordeningen;
 • u adviseert in complexe casussen op het brede terrein van het (internationale) personen- en familierecht, persoonsregistraties en privacybescherming van persoonsgegevens;
 • u treedt in en buiten rechte op als ambtenaar van de burgerlijke stand en vertegenwoordiger van Burgerzaken bij civielrechtelijke procedures en bezwaar- en beroepszaken op het gebied van het (internationale) personen- en familierecht/de basisregistratie personen/bestuursrecht/ etc.
 • u bent klachtenbehandelaar voor de afdeling Burgerzaken en Contactcentrum;
 • u bent verantwoordelijk voor het overdragen van kennis en kunde en begeleidt de implementatie van nieuw beleid en nieuwe wetgeving;
 • u levert een bijdrage aan projecten en bestuurs- en beleidsvraagstukken.
Wat verwachten wij van een juridisch beleidsmedewerker Burgerzaken?
 • U beschikt over tenminste een afgeronde HBO opleiding, met een juridische achtergrond.
 • U heeft daarnaast minimaal 3-5 jaar praktijkervaring opgedaan in een gemeentelijke organisatie; bij voorkeur bij Burgerzaken.
 • U heeft gedegen kennis van nieuwe en gewijzigde wetgeving op het terrein van Burgerzaken, privacy, beveiliging, personen- en familierecht, nationaliteitsrecht, IPR en diverse verordeningen.
 • U werkt nauw samen met de vakspecialisten in het Team Kennis & Kwaliteit en biedt ondersteuning aan de overige teams van Burgerzaken.
 • U onderhoudt relevante netwerken op lokaal, provinciaal en nationaal niveau. Daarnaast beschikt u over politieke sensitiviteit, handelt zelfstandig, besluitvaardig, vasthoudend en objectief.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO met een juridische component. 

Wensen:

 1. De aangeboden kandidaat heeft recente aantoonbare specialistische kennis en ervaring van producten en processen en wet en regelgeving burgerzaken (opties en naturalisatie, BRP, r ( Ook de rol aangeven die is ingevuld bij de projecten.)
 2. De aangeboden kandidaat heeft recente aantoonbare kennis en ervaring met het organiseren van verkiezingen. 
 3. De aangeboden kandidaat heeft recente aantoonbare kennis en ervaring met complexe klantdossiers; 1. Bezwaar en beroep 2. Klachtenbehandeling 
 4. De aangeboden kandidaat heeft recente aantoonbare kennis en ervaring in advisering op het gebied van; 1. Opstellen en aanpassen Verordeningen 2. Verkiezingen 3. Kwaliteitscontrole 
 5. De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met juridische vraagstukken burgerzaken. 

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 22-05-2024 om 9:00.

Gewenst aantal uren

24 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures