Terug naar overzicht

Medior P&O adviseur

 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering

 • Plaats

  Amstel 1, Amsterdam

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Amsterdam is FlexIntens op zoek naar een Medior P&O adviseur voor 32 tot 36 uur per week.

Opdrachtomschrijving

In de functie van HR adviseur voor de directie P&O werk je intensief samen met het Amsterdamse management en ben jij de sparringpartner en adviseur voor vraagstukken op het gebied van personeel en organisatie. Vanuit jouw kennis en expertise van het HR vak weet je wat er speelt in de business en adviseer je het management gevraagd en ongevraagd bij HR vraagstukken. Je bent in de meeste gevallen onderdeel van het MT op afdelingsniveau en zet je samen met het management in om de diverse organisatiedoelstellingen te realiseren. Als ervaren HR adviseur weet jij als geen ander wat er nodig is om ervoor te zorgen dat het management jouw adviezen opvolgt.

Je werkt nauw samen met de collega' s HR Adviseur en HR Business partner (HRBP).

Werkzaamheden

 • Je signaleert, adviseert, neemt de regie en analyseert managementinformatie. Of het nu gaat over organisatie en formatie, reorganisaties, duurzame inzetbaarheid, W&S, teamontwikkeling of andere P&O speerpunten, samen met de HRBP en je collega HR adviseur(s) adviseer je het management op een betrouwbare en deskundige manier.
 • Je bent zichtbaar en toegankelijk voor het management, maakt de juiste afweging in urgentie en wanneer nodig bied je tegenspel.
 • Je adviseert de organisatie waarvoor je werkt en de (afdelings)managers bij alle P&O gerelateerde vraagstukken van hun afdeling en teams. Je weet wat er speelt en kan hierop inspelen, maar weet ook wanneer de kaders de grens bepalen.
 • Je zorgt ervoor dat het P&O beleid wordt uitgevoerd binnen de geldende wet- en regelgeving en compliance regels.
 • Fungeren als sparringpartner voor de HRBP.
 • Vanuit het HR-team kun je optreden als trekker of projectlid bij de realisatie van P&O opgaven, waarbij je dan zowel inhoudelijk adviseert als de voortgang van de resultaten monitort.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)

Directie Personeel en Organisatieadvies is binnen de Gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor het opstellen én de uitvoering van P&O-beleid en P&O-wet- en regelgeving. De Directie P&O is de partner van directies en afdelingen van de gemeente Amsterdam en doet dit met gespecialiseerde collega’s in vijf afdelingen: HR Advies & Vitaliteit, Amsterdamse School, Carrière centrum, Processen, Informatie & Diensten (PID) en Beleid, Implementatie & Organisatieontwikkeling (BIO). In haar werkzaamheden is Directie P&O allround, innovatief en gedreven om de collega’s in de stad optimaal te ondersteunen met de juiste en kwalitatief goede P&O-dienstverlening.

Deze vacature is bij de afdeling HR Advies.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring de ontwikkelingen binnen het P&O vak en wat dat vraagt van de directie P&O als partner van de business
 2. De aangeboden kandidaat is in het bezit van een afgeronde HRM-opleiding op minimaal hbo-niveau.
 3. Voor aanvragen van de gemeente Amsterdam worden 2 referenties gevraagd (opdrachtgever, naam, functie, contactgegevens).

Wensen:

 1. De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met reorganisaties
 2. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met projectmatig werken en organisatieontwikkeling
 3. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met en kennis van in- en externe politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen die impact hebben op de gemeentelijke organisatie en de directies die je adviseert

Competenties

 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Relatiebeheer:
 • Initiatief
 • Resultaatgerichtheid:
 • Overtuigingskracht

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 23-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

32 tot 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures