Terug naar overzicht

Organisatie-adviseur / Coach Project Herstructurering Onderwijshuisvesting

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Alphen aan den Rijn is FlexIntens op zoek naar een Organisatie-adviseur / Coach Project Herstructurering Onderwijshuisvesting voor 24 tot 32 uur per week.

Organisatie
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied. 132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Opdracht
Als adviseur onderwijshuisvesting draag jij de zorg voor het verder herstructureren van de onderwijshuisvesting binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Je gaat met alle betrokken partijen, onder andere schoolbesturen en gemeente/je collega’s, aan het werk om organisatorische verbeterpunten te verankeren.

Bij de uitvoering van projecten uit het herziene Integraal Huisvestings Plan, draag je bij om te komen tot herstructurering van bestaande kaders en uitgangspunten. Vanuit de ambitie van de gemeente Alphen aan den Rijn om de vorming van Integrale Kind Centra maximaal te stimuleren is het noodzakelijk om een aantal zaken nader uit te werken. In het realiseren van deze ambitie draag jij je steentje bij vanuit je kennis en expertise. Hierbij valt te denken aan de wijze van aanbesteding, haalbaarheidsstudie voorfinanciering kinderopvang, verhuur en hoe om te gaan met locatie-gebonden kosten.

Om dit adequaat te kunnen uitvoeren in je rol als adviseur/coach vergt dit een daarop aansluitende manier van werken naar interne en externe partijen, geschoeid op een proactieve houding van betrokkenen met besef voor ieders eigen rol en taken.

Alphen aan den Rijn vraagt daarvoor een adviseur met kennis van zowel het werkveld bij schoolbesturen en gemeenten als ook bewezen ervaring om organisatorische verbeterpunten in een organisatie te verankeren.

Onderwijshuisvesting maakt onderdeel uit van het Team Vastgoed binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Binnen team Vastgoed houdt een team van 3 collega’s zich bezig met onderwijshuisvesting (1 technisch vastgoedbeheer en 2 onderwijshuisvestingbeleid).

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor niveau
 2. In het bezit van een certificaat van een gecertificeerde opleiding als veranderkundige
 3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als organisatieadviseur onderwijshuisvesting bij een gemeentelijke organisatie
 4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met onderwijshuisvesting

Wensen:

 1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur op het gebied van huisvesting/vastgoed bij een gemeentelijke organisatie
 2. Aantoonbare werkervaring in coachen blijkend uit tenminste 3 opdrachten en referenties in de laatste 5 jaar
 3. Aantoonbaar afgeronde training/cursus/opleiding op het gebied van coachen
 4. Aantoonbare werkervaring als coach en als veranderkundige in onder andere situaties van herstructurering van bestaande kaders en uitgangspunten bij betrokken partijen

Competenties

 • Je bent enthousiast, besluitvaardig, resultaatgericht maar ook klantgericht.
 • Je werkt integraal en kunt goed projectmatig samenwerken in een team en met externe partijen.
 • Je bent proactief en een veranderaar die goed kan omgaan met weerstand.
 • Verder ben je goed in het analyseren van problemen en knelpunten, politiek/bestuurlijk sensitief en beschik je over vaardigheden in het werken in een politieke omgeving

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 21-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

24 tot 32 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures