Terug naar overzicht

Plantmanager AWK

 • Provincie

  Groningen

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering

 • Plaats

  Stedumermaar 1, Groningen

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor Waterschap Noorderzijlvest is FlexIntens op zoek naar een plantmanager AWK voor 36 uur per week.

Opdrachtomschrijving
Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de ongeveer 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.

Voor het team Beheer Afvalwaterketen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en deskundige

Plantmanager RWZI Garmerwolde (36 uur per week)

De rioolwaterzuivering van Garmerwolde is de grootste zuivering van waterschap Noorderzijlvest en een van de grootste zuiveringen in Nederland en verzorgt de afvalwaterbehandeling van de stad Groningen en directe omgeving. Daarnaast wordt er op deze zuivering het zuiveringsslib van de waterschappen Hunze & Aas en Noorderzijlvest verwerkt.

De komende tijd staan er diverse projecten op de rol vanuit het perspectief van duurzaamheid, innovatie en versteviging van de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast is er een grote opgaven voorzien in het groot onderhoud dat tegelijkertijd moet plaatsvinden. Dit zorgt voor druk op veiligheidsaspecten, financiën, belasting van medewerkers en heeft effect op het resultaat van de zuivering en slibverwerking

De plantmanager is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de RWZI Garmerwolde, maar ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen op de andere RWZI’s en Rioolgemalen binnen Noorderzijlvest. Dit houdt enerzijds in dat je je bezighoudt met de bedrijfsvoering van de zuivering. Wanneer er knelpunten zijn, ben jij het eerste aanspreekpunt voor medewerkers. Je denkt mee en adviseert om te komen tot een oplossing en je hebt een coördinerende rol in de uitvoering. Ook wanneer er besluiten genomen worden die geïmplementeerd moeten worden in de bedrijfsvoering ben jij aan zet. Anderzijds speel je een verbindende rol tussen de verschillende ontwikkelingen die vanuit de teams Strategie, Plannen en Projecten, Technisch Onderhoud en Beheer komen. Je bent hiervoor het aanspreekpunt voor de verschillende opdrachtgevers. Door alle ontwikkelingen goed in beeld te brengen, leg je de noodzakelijke koppelingen en signaleer je eventuele kansen of tegenstrijdigheden. Daarvoor maak je samen met genoemde teams en actoren een uitvoeringsprogramma voor Garmerwolde, waarin je ook de link met bedrijfsvoering borgt, zodat de nieuwe ontwikkelingen uiteindelijk bijdragen aan het grote doel: zorgen dat de RWZI draaiende blijft en voldoet aan de eisen nu en in de toekomst.

Om de interacties tussen de bovenstaande ontwikkelingen in goede banen te leiden, zoeken we een technisch onderlegde bruggenbouwer en samenwerker, met een stevige en gefundeerde eigen mening, bij voorkeur met ervaring in de (afval)waterwereld die voor RWZI Garmerwolde verantwoordelijk is in het team Beheer Afvalwaterketen.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert en kanaliseert informatie zodat je kunt besluiten in dagdagelijkse sturing en hebt hierbij oog voor verbetering. Recente voorbeelden:
  • Coördinatie op energieverbruik op de zuivering en optimalisatie daarin;
  • Effluentkwaliteit verbeteren voor de gehele zuivering conform vergunde specificaties;
  • Veiligheidsaspecten bij de uitvoering van projecten en planmatig onderhoud.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeringsprogramma voor RWZI Garmerwolde voor de komende jaren dat je afstemt met opdrachtgevers, technologen, projectleiders, beheerders en extern (bijv. leveranciers) en handhavende instanties.
 • Je zorgt dat de juiste kwaliteit gezuiverd water en slibkoek geleverd wordt;
 • Je rapporteert mondeling en schriftelijk aan de bredere stuurgroep van de afvalwaterketen en de teamleider Beheer Afvalwaterketen.
 • Je zorgt voor de implementatie van besluiten in de bedrijfsvoering;
 • Je neemt de leiding of neemt deel aan overleggen over (het samenstel van) initiatieven zoals de bouw van de slibkoekoverslag, plaatsing van de vierde membraanfilterpers en pilotinstallatie medicijnrestenverwijdering.

Kandidaatomschrijving

 • Minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding zoals Civiele techniek, Milieukunde, Bedrijfskunde of Werktuigbouw;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met team- of projectleiding;
 • Focus op spanningsveld tussen veiligheid en resultaten;
 • Ervaring in (afval)waterwereld.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding zoals Civiele techniek, Milieukunde, Bedrijfskunde of Werktuigbouw.
 2. Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring met team- of projectleiding.

Wensen:

 1. Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring in (afval)waterwereld.
 2. Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in de afgelopen 6 jaar.

Competenties

 • Je hebt overtuigingskracht en bent standvastig;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kan goed omgaan met verschillende belangen;
 • Je bent in staat om analytisch en planmatig te werken, maar kunt ook omgaan met ad-hoc situaties;
 • Naast proactief, ben je klant- en resultaatgericht;
 • Je bent omgevingsbewust, toegankelijk en nieuwsgierig;
 • Je hebt tact en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 21-05-2024 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures