Terug naar overzicht

Projectassistent Stationsdistrict Nijmegen

 • Provincie

  Gelderland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Mariënburg 30, Nijmegen

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Nijmegen is FlexIntens op zoek naar een Projectassistent Stationsdistrict Nijmegen voor 24 uur per week.

Het gebied rondom Station Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. De projectorganisatie Stationsdistrict staat hiervoor aan de lat en heeft extra versterking nodig in de ondersteuning. Bureau Projectmanagement van de afdeling Stadsrealisatie zoekt een ervaren Projectassistent voor de projectbeheersing.Als Projectassistent werk je in een dynamische en politieke omgeving aan een maatschappelijk relevante opgave. Het doel van je functie is het zelfstandig ondersteunen en ontzorgen van het projectmanagement om het beoogde resultaat te bereiken door te controleren/bewaken, signaleren en organiseren. Je ondersteunt leden van het projectmanagementteam, projectmanagers en projectleiders en onderhoudt contact met alle betrokkenen, zodat het project gestructureerd en soepel verloopt. Je biedt zowel uitvoerende als inhoudelijke ondersteuning. Daarnaast zorg je voor projectbeheersing en borging van de kwaliteit.Het project in het kortBij het station komen extra sporen en een extra perron, een nieuwe westentree en ook het stationsgebouw wordt aangepakt. Aan de centrumzijde komen betere voorzieningen voor buspassagiers, betere infrastructuur, inrichting openbare ruimte en betere fietsenstallingen. In de hele stationsomgeving zijn 2.000 woningen gepland. Het totale project is naar verwachting in 2030 klaar.De uitvoering van deze opgave is in handen van een gemeentelijke projectorganisatie, geleid door een MT bestaande uit een gebiedsmanager, projectontwikkelaar centrumkwartier, projectontwikkelaar westerkwartier, projectmanager BO-MIRT, technisch projectmanager, projectmanager projectbeheersing, strategisch omgevingsmanager en strategisch stedebouwkundige. Vanuit het MT en de verschillende teams wordt regie gevoerd op de gehele integrale gebiedsopgave en de samenwerking met de stakeholders en bewoners. Jij als projectassistent zal samen met andere projectassistenten de projecten ondersteunen.

Verantwoordelijken
 • Onder verantwoordelijkheid van de projectleiders voer je zelfstandig taken en werkzaamheden uit binnen de projecten;

  • Je verzamelt, beheert, bewerkt en verwerkt projectinformatie.

  • Je bewaakt de voortgang van gemaakte afspraken en actiepuntenlijsten en verzorgt het agendabeheer.

  • Je zoekt, samen met de projectmanager Hoog Frequent Spoor, (pro-) actief afstemming met de verschillende stakeholders en zorgt dat gemaakte afspraken opvolging krijgen.

  • Het organiseren van (informatie-)bijeenkomsten en (participatie)activiteiten spelen een belangrijke rol in het proces. Je organiseert deze samen met de projectleider en de omgevingsmanager.

  • Je zorgt voor de planning, voorbereiding en verslaglegging van (bestuurlijke) overleggen.

  • Je vraagt in opdracht van het projectteam offertes aan, verzorgt de administratie van alle beheersaspecten en de opdrachtverlening aan derden.

  • Je ondersteunt bij het opstellen van relevante notities, rapportages- en evaluaties.

  • Je zorgt dat alle relevante administratie op een correcte wijze in archiefsysteem CorsaNxT en documentmanagement systeem SharePoint komt.

  • Je bent in ieder geval op maandag en vrijdag aanwezig op het projectkantoor en bent verder flexibel in je werktijden. Dat betekent dat je zo nu en dan ook in de avonduren beschikbaar moet zijn voor bijvoorbeeld informatieavonden.

  • Je maakt onderdeel uit van het Project Management Office en hierbinnen vervang je je naaste collega’s.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Aantoonbaar door opleiding en/of werkervaring hbo- niveau
 2. Je hebt kennis en ervaring in het werken met geautomatiseerde systemen en kantoorautomatisering waaronder Microsoft Office 365
 3. Je bent flexibel in je werktijden. Dat betekent dat je ook, in de avonduren beschikbaar moet zijn voor, veelal vooraf ingeplande, bijvoorbeeld informatieavonden
 4. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring sinds 2018 met het bieden van projectmatige en/of administratieve ondersteuning

Wensen:

 1. Ervaring met het werken in projecten in het ruimtelijk domein; 
 2. Ervaring met CorsaNxT; 

Competenties

 • Het kunnen meebewegen met wat nodig is, is belangrijk

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 02-08-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

24 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Het beheersen van de Nederlandse taal is voor elke functie vereist. Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures