Terug naar overzicht

Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling

 • Provincie

  Gelderland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Bergvredestraat 10, Didam

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Montferland is FlexIntens op zoek naar een Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling werk je binnen de gemeente Montferland voor ongeveer de helft samen met inwoners aan boeiende dorpsplannen. De andere helft van de tijd heb jij de leiding over met name projecten in het fysieke domein, zoals het ontwikkelen en begeleiden woningbouwplannen van initiatieffase tot aan realisatie.  

Wat breng je mee?

Je beschikt over minimaal een afgeronde Hbo-opleiding planologie of sociale geografie of een daarmee vergelijkbare studie. Je hebt kennis op het gebied van projectmatig werken, burgerparticipatie en het zelfstandig beoordelen van ruimtelijke initiatieven. Het vormgeven en begeleiden van participatietrajecten is jouw ding. Met jouw gestructureerde, initiatiefrijke en resultaatgerichte werkwijze weet jij mensen te verbinden. Je snapt wat er speelt in de politieke enmaatschappelijke verhoudingen en weet hier op een creatieve manier mee om te gaan. Zo is een bijeenkomst beleggen met inwoners, de Raad of een presentatie geven voor het College voor jou geen enkel probleem.

Verantwoordelijken

Ongeveer de helft van de tijd werk je samen met inwoners aan dorpsplannen. Deze plannen moeten ervoor zorgen dat dorpsactiviteiten op een vaste plek kunnen plaatsvinden. In veel kernen wordt ook de toekomst van de kerkgebouwen, het aangrenzend openbaar gebied (zoals dorpspleinen), woningbouwplannen en de (vrijkomende) schoollocaties in de dorpsplannen meegenomen. Je ondersteunt de dorpsinitiatieven bij het indienen van provinciale subsidieaanvragen om investerings- en exploitatieproblemen op te lossen (zoals Steengoed benutten en de Dorpendeal).

De andere helft van de tijd heb jij de leiding over met name projecten in het fysieke domein, zoals het ontwikkelen en begeleiden woningbouwplannen van initiatieffase tot aan realisatie.

Beleidsdoelen, financiën, tijdsbestek en kwaliteit verlies jij nooit uit het oog en bij multidisciplinaire projectgroepen, zowel in- als extern, ben jij een inspirator. Ruimtelijke visies en onderbouwingen, bestemmingsplannen, Omgevingswet en andere relevante wetgeving, met het daarbij horende participatiedeel zijn jouw specialiteit. Je draagt integrale oplossingen aan en nieuwe ontwikkelingen vertaal je naar gevolgen voor onze gemeente en het ruimtelijk domein. Deze kennis en ervaring draagt bij aan een correcte en vlotte voortgang van de plannen.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Wensen:

 1. Specifieke kennis van en ervaring met RO-procedures
 2. Specifieke kennis van en ervaring met Begeleiding participatietrajecten
 3. Specifieke kennis van en ervaring met Subsidiemogelijkheden (aanvragen)

Competenties

 • Analyserend vermogen
 • Verbindende eigenschappen
 • Communicatieve eigenschappen
 • Oplossings-/resultaatgerichte instelling
 • Empathisch vermogen
 • Flexibele houding

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 30-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures