Terug naar overzicht

Projectmanager Ontwikkeling Bedrijventerrein

 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Opdrachtomschrijving

De ambtelijke organisatie Amstelveen werkt voor de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. De organisatie bedient 2 gemeentebesturen en in totaal ongeveer 120.000 inwoners. Amstelveen staat voor een grote omwenteling als het gaat om de opgave voor vernieuwing van de stad. Lag vroeger de focus op omvangrijke uitleglocaties voor woningbouw, nu verschuift de aandacht naar herontwikkeling en transformatie van de bestaande stad.
 

De missie van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling is te zorgen voor een goed ingerichte ruimte in Amstelveen en Aalsmeer waar mensen zich thuis voelen om te wonen, te werken en te verblijven. De afdeling Stedelijke ontwikkeling wil met een slagvaardige en resultaatgerichte kernorganisatie ontwikkelingen initiëren en faciliteren.


Wij zoeken een Projectmanager ontwikkeling bedrijventerrein die onder de verantwoordelijkheid van de gebiedsmanager transformatie Legmeer gaat werken aan het project Bedrijventerrein Amstelveen Zuid en de projecten die voortkomen uit de transformatie van het bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen. Bedrijventerrein Legmeer staat aan de vooravond van een lang en intensief transformatietraject. De opgave is een bestaand en actief bedrijventerrein te transformeren naar gemengd woon-werk milieu. Hieruit volgen werkzaamheden op zowel programmaniveau als op projectniveau. Om de transformatie mogelijk te maken is er een nauwe relatie tussen de transformatie van Legmeer en de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein (Bedrijventerrein Amstelveen Zuid). Voor het Bedrijventerrein Amstelveen Zuid is eind 2021 een bestemmingsplan, exploitatieplan en beeldkwaliteitsplan vastgesteld door de gemeenteraad.


De projectmanager die wij zoeken richt zich in eerste instantie op het voorbereiden en faciliteren van de ontwikkeling van Bedrijventerrein Amstelveen Zuid. Hieronder valt het voeren van gesprekken/onderhandelingen met eigenaren/belanghebbenden, opstellen en uitvoeren van strategieën voor versnelde ontwikkeling en sturing op de integrale ontwikkeling van het gebied, samen met het interdisciplinaire gemeentelijke projectteam. Deze projectmanager heeft ervaring met de begeleiding van gebiedsontwikkelingen, affiniteit met ontwikkeling van bedrijventerreinen en ervaring met het voeren van gesprekken/onderhandelingen met eigenaren/belanghebbenden.


De opdracht loopt tot 1 september 2023 en er is een mogelijkheid tot verlenging van deze opdracht met tweemaal een periode van 6 maanden. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

Wij zoeken een projectmanager die minimaal HBO opgeleid is, ervaring en affiniteit heeft met gebiedsontwikkeling en de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Een projectmanager die ervaring heeft met gesprekken/onderhandelingen met grondeigenaren en de strategische en politieke afwegingen in het traject overziet en behartigt. Een projectmanager die gesprekspartner is voor de gebiedsmanager transformatie Legmeer en voor het bestuur, en die beiden kan voorzien van strategische informatie op basis waarvan besluiten genomen kunnen worden. Een projectmanager die energie krijgt van en plezier haalt uit het begeleiden van het project en de projectgroep; van verkenning tot uitvoering. Hierbij maakt de projectmanager als teamspeler gebruik van de beschikbare vakdisciplines.

Functie eisen

Eisen:

 1. Aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 2. Aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring als projectmanager gebiedsontwikkeling bij een gemeente in de afgelopen 10 jaar;
 3. Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met onderhandelingen met grondeigenaren/belanghebbenden (o.a. provincies) in de afgelopen 5 jaar.

Wensen:

 1. Aantoonbaar een afgeronde HBO- opleiding in de richting van sociale geografie, planologie, civiele techniek of vergelijkbaar;
 2. Aantoonbaar minimaal 7 jaar werkervaring als projectmanager gebiedsontwikkeling bij een gemeente opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 3. Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als projectmanager transformatie/ontwikkeling bedrijventerrein bij een gemeente opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Motiveer hier waar dit was, om wat voor transformatie dit ging en hoe je dit aangepakt hebt;
 4. Aantoonbaar 2 jaar werkervaring als projectmanager ruimtelijke ontwikkeling (RO) binnen de metropool regio Amsterdam opgedaan in de afgelopen 5jaar.

Competenties

 • Klantgericht;
 • Resultaatgericht;
 • Betrouwbaar;
 • Bestuurlijk sensitief;
 • Analytisch vermogen;
 • Overtuigingskracht;
 • Samenwerken;
 • Aanpassingsvermogen;
 • Delegeren.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 27-07-2022 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

20 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg, reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 27-07-2022 tot 12:00 uur.

Ref. URL

https://www.amstelveenhuurtin.nl/Tender/ViewTender/1475

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures