Terug naar overzicht

Senior Toezichthouder Energiebesparing

 • Provincie

  Zuid Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Vondellaan 55, Leiden

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) is FlexIntens op zoek naar een Senior Toezichthouder Energiebesparing voor 32 tot 36 uur per week.

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Opdracht
Inhuur dient complexe bedrijven te controleren op de energiebesparingsplicht. Ook dient inhuur energieonderzoeken te beoordelen.
Door advisering en toezicht bij de ondernemer onderzoek je welke mogelijkheden tot energiebesparing bij het bedrijf aanwezig zijn. Hierbij neem je ten minste de wettelijke verplichtingen op het gebied van de energiebesparingsplicht uit de wet- en regelgeving mee.

Je bent in staat om op een deskundige en opbouwende manier het gesprek met de ondernemer aan te gaan. Deze methode wordt Stimulerend Toezicht genoemd. Je beschikt over voldoende technische inhoudelijke kennis over het thema energie en over de vaardigheid om hierover constructief het gesprek aan te gaan met de ondernemer.

Door de mogelijkheden tot energiebesparing en de daarbij behorende kostenbesparing op een heldere manier inzichtelijk te maken, faciliteert Stimulerend Toezicht dat naast wettelijke verplichte, ook bovenwettelijke mogelijkheden van energiebesparing worden gerealiseerd. Voor de wettelijke verplichte mogelijkheden staan je als toezichthouder natuurlijk ook de geëigende instrumenten voor toezicht en handhaving ten dienste.
Samen met het team worden knelpunten besproken, is het mogelijk om samen energiecontroles uit te voeren en leren we bovenal van elkaar.

Daarnaast ben je in staat onze nieuwe toezichthouders energiebesparing te begeleiden en kennis over te dragen doormiddel van ‘learning on the job’.
Het beoordelen van alternatieven voor erkende maatregelen energiebesparing.
Het beoordelen of opstellen van een plan van aanpak voor het uitvoeren van (erkende) maatregelen.
Onderzoek naar en advisering over terugverdientijd van maatregelen die niet als erkende maatregelen zijn aangemerkt. 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Minimaal 3 dagen op kantoor / op pad met collega toezichthouders
 2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van energiecontroles en geven van energieadviezen

Wensen:

 1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met begeleiden van toezichthouders op het gebied van Energiecontroles bij bedrijven, ligt toe waar dit is gedaan
 2. Opleidingen/ trainingen gevolgd volgens kwaliteitscriteria set 2.2, Verdiepingscursus Energiebesparing, Basiscursus Omgevingsrecht en Basiscursus Awb
 3. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van energiecontroles en geven van energieadviezen
 4. Aantoonbare werkervaring met het geven van trainingen op het gebied van energiebesparende maatregelen
 5. Aantoonbare werkervaring met et beoordelen en/of opstellen van energiebesparingsplannen en -onderzoeken

Competenties

 • Uitstekend mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je kunt constructief een dialoog aan gaan, bent initiatiefrijk en denkt oplossingsgericht
 • Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar de praktijk

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 21-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

32 tot 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures