Terug naar overzicht

Senior toezichthouder(s) agrarisch met specialisatie Natura 2000 activiteiten

 • Provincie

  Noord-Brabant

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Victorialaan 1, 's-Hertogenbosch

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor omgevingsdienst Brabant Noord is FlexIntens op zoek naar een senior toezichthouder argarisch met specialisatie Natura 2000 activiteiten voor 16 uur per week.

Opdrachtomschrijving
De Omgevingsdienst Brabant Noord zijn uitvoeringsexperts als het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving. Daarnaast adviseren collega’s het openbaar bestuur en dragen zo bij aan een veilige en gezonde leefomgeving in Brabant Noord.

De ODBN zoekt een Senior toezichthouder agrarisch met specialisatie op Natura 2000 activiteiten/gebiedsbescherming (voormalige Wnb onderdeel gebiedsbescherming).

Wat ga je bij ons doen?
We vinden het belangrijk dat voor jou de uitdaging voornamelijk zit in het houden van toezicht in plaats van handhaven. Jij vindt het namelijk belangrijk om handhaving te voorkomen! In Brabant speelt veel op agrarisch beleid en onze uitvoeringspraktijk doet ertoe.

Als senior toezichthouder en handhaver bezoek je agrarische bedrijven en controleer je of ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het vlak van natuurbescherming, milieu en veiligheid. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Je adviseert met name over complexe (agrarische) handhaving en bijbehorende procedures op het gebied van het omgevingsrecht. Je verzorgt de administratieve afhandeling van je controle en je geeft informatie aan belanghebbenden, zoals het bevoegd gezag.

Als toezichthouder wordt tijdens inspecties mogelijk ook bevraagd over beëindigingsregelingen zoals de LBV(+).

Je werkweek is gevuld met o.a. de volgende taken :

 • Je bent vooral in het veld bezig met het houden van toezicht op omgevingsvergunningsplichtige en meldingsplichtige agrarische activiteiten;
 • Ook controleer je luchtwassers en emissiearme stalsystemen.
 • Naast je reguliere taken als (agrarisch) toezichthouder en handhaver ben je ook voor andere van toepassing zijnde wetgeving de ogen en oren voor de ODBN.

Kandidaatomschrijving
De dynamiek van het werkveld en de ontwikkelingen op juridisch gebied zijn boeiend, maar vragen ook om flexibiliteit van jou en het team. Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en je moet in staat zijn om innoverend, analytisch en planmatig te werken. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en deinst er niet voor terug op te treden wanneer dit nodig is. Ook als je slecht nieuws moet brengen, ben je standvastig, doortastend, consequent.

Verder vragen we van je:

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring als toezichthouder en/of handhaver, bij voorkeur op het gebied van de agrarische sector, Natura 2000 activiteiten en de stikstofproblematiek.
 • Ervaring met emissiearme stalsystemen is een pré.
 • Ervaring met AERIUS is een pré.
 • Ervaring met beëindigingsregelingen voor agrarische bedrijven is een pré.
 • Kennis van de wet- en regelgeving (Omgevingsverordening Noord-Brabant, Omgevingswet, e.d.).

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar met de agrarische sector vanuit toezicht.

Wensen:

 1. De kandidaat heeft werkervaring met de agrarische sector.
 2. De kandidaat heeft werkervaring met toezicht.
 3. De kandidaat heeft ervaring met werken bij een omgevingsdienst, waterschap of provincie.
 4. De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van agrarische bedrijfsvoering / toezicht.
 5. De kandidaat heeft een opleiding of aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van bestuursrecht en/of omgevingsrecht.

Competenties

standvastig, doortastend, consequent en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 17-05-2024 tot 09:00 uur.

Gewenst aantal uren

16 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures