Terug naar overzicht

Strategisch bestuurs- en communicatieadviseur

Functie omschrijving

Voor gemeente Eemsdelta is FlexIntens op zoek naar een strategisch bestuurs- en communicatieadviseur voor 36 uur per week.

Opdrachtomschrijving
Over de gemeente Eemsdelta
Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dicht bij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Opdrachtomschrijving
Wij hebben de ruimte voor een adviseur die invulling gaat geven aan bestuurlijke en strategische communicatie voor een drietal thema's:

1. Toekomstige Huis van Cultuur en Bestuur (20 uur) – zie bijlage voor het document ''Het verhaal over het HvCB voor Eemsdelta''.
In het centrum van Delfzijl wordt de aanpak van leegstand, de nieuwbouw voor Theater de Molenberg, de nieuwbouw voor de bibliotheek een nieuw te bouwen gemeentehuis samengebracht in een Huis van Cultuur en Bestuur aan het Molenbergplein. Bij deze opgave is er veel aandacht voor participatie & communicatie met onder andere;

 • Inwoners van de gemeente Eemsdelta
 • Gemeentelijke organisatie
 • Partners in het gebouw
 • Centrumbewoners van Delfzijl
 • Cultuursector in Eemsdelta

2. Cultuurbezoekers Duurzaamheid (8 uur) met als onderdelen:

 • Energietransitie
 • Kustontwikkeling
 • Waterbeheer en waterhuishoudkundige inrichting
 • Zeehavens
 • Landelijk Gebied (TLG en NPLG)
 • Nationale Omgevingsvisie à Provinciale Omgevingsvisie (NOVEX à POVI)

3. Openbare Orde en Veiligheid/ ondersteuning burgemeester (8 uur)
Ben jij iemand die energie krijgt van opgaven met een grote impact op de omgeving, inwoners en bestuur? Hou je ervan om mee te denken in de organisatie van projecten en ben jij niet bang voor een opdracht waarin je te maken krijgt met veel (bestuurlijke) uitdagingen? Dan is deze opdracht jou op het lijf geschreven!

In het complexe speelveld, waarin je veel gaat samenwerken met bestuurders, collega's en externe partners, is geen dag hetzelfde. We zoeken dan ook een persoon die flexibel kan zijn en praktisch is ingesteld. Je weet snel je weg te vinden in en bij de organisaties die betrokken zijn bij bovengenoemde thema's. Een ruime ervaring in een gemeentelijke organisatie komt hierbij goed van pas. Je kunt snel schakelen, overziet de grote lijnen en houdt er ook van om de handen uit de mouwen te steken.

Er gebeurt veel, het is hard werken, maar bijna altijd dankbaar werk. Je krijgt veel vrijheid en ruimte bij het uitvoeren van je werkzaamheden in een prettige sfeer, met open en directe communicatie. Je gaat samenwerken in een team met vijf andere communicatieadviseurs, twee communicatiemedewerkers en een bestuursadviseur. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het communicatieadvies binnen de bovengenoemde thema's.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en meerdere jaren relevante werkervaring.
 • Je hebt ruime ervaring als strategisch communicatieadviseur in een politieke omgeving.
 • Je hebt ervaring met adviseren van bestuurders en management.
 • Je staat met beide benen in de Groningse klei en je hebt een nuchtere mentaliteit.
 • Je kunt goed en snel schakelen tussen projecten en opdrachten.
 • Je hebt een proactieve houding.
 • Je bent flexibel. Dergelijke thema’s komen immers met pieken en dalen.
 • Idealiter heb je ook nog ervaring met complexe nieuwbouwtrajecten.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en meerjarige relevante werkervaring.
 2. Aantoonbaar ruime kennis en werkervaring als strategisch bestuurs- en communicatieadviseur in een politieke omgeving. De kandidaat heeft ervaring met het adviseren van bestuurders en management.
 3. Als strategisch adviseur een aantoonbare ruime ervaring met het werken in projecten en opgaven.

Wensen:

 1. Kennis en ervaring als strategisch bestuurs- en communicatieadviseur in een politieke omgeving en ervaring met projectmatig werken.

Competenties

De kandidaat dient te beschikken over uitstekende communicatievaardigheden, kan snel schakelen, kan goed samenwerken, overziet de grote lijnen, is flexibel en toont initiatief

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 17-05-2024 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures