Terug naar overzicht

Vergunningverlener Bouw

 • Provincie

  Friesland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO MBO

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Marktstraat 8, Sneek

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor gemeente Súdwest-Fryslân is FlexIntens op zoek naar een vergunningverlener Bouw voor 32 - 36 uur per week.

VERGUNNINGVERLENER BOUW
Wij zoeken (op korte termijn) een breed inzetbare vergunningverlener Bouw met Omgevingswet affiniteit.

Wie zijn wij?
Wij zijn gemeente Súdwest-Fryslân, een gemeente met ruim 89.000 inwoners en zes van de 11 Friese steden. Weidse vergezichten en open ruimte, met daar tussenin steden en dorpen die hun rijke culturele en monumentale historie koesteren. Een gemeente met 89 kernen, allemaal met een eigen karakter en identiteit. Súdwest-Fryslân is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zich richt op de mogelijkheden en krachten van de gemeente en haar inwoners. Wij hebben ambitie en willen onze diensten zo optimaal mogelijk uitvoeren met collega’s die met plezier hun werk doen.

Wij zoeken (op korte termijn) een breed inzetbare vergunningverlener Bouw met Omgevingswet affiniteit die samen met ons deze ambitie waar wil maken. Weet jij van aanpakken en houd je ervan jezelf te blijven ontwikkelen en jouw talenten en expertise te delen met jouw collega's? Dan zou deze opdracht wellicht iets voor jou kunnen zijn.

Over het Team Vergunningen
Werken bij ons betekent werken met 50 collega's in een jong, ambitieus en deskundig team met als standplaats Sneek. Wij willen goede resultaten behalen voor onze inwoners. Of het nu gaat om bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten, het organiseren van een evenement of het exploiteren van een horecagelegenheid: wij zorgen voor de juiste vergunning! Het team voert de regie over het totale proces van vergunningen verlenen en streeft naar een korte doorlooptijd.

Verantwoordelijkheden/ taken
Medewerkers van het team vergunningen zijn flexibel inzetbaar en werken binnen het brede taakveld van omgevingsvergunningen: 

 • Je geeft advies aan aanvragers en zoekt indien nodig afstemming met collega’s, aannemers, architecten, de welstandscommissie of andere betrokken partijen;
 • Je behandelt vergunningsaanvragen Bouw. Je toetst deze (inhoudelijk) aan het bestemmingsplan en het Bouwbesluit en je stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing op;
 • Je informeert bewoners en bedrijven over het brede terrein van bouwen, wonen en gebruiken;
 • Binnen de wettelijke termijnen bewaak je de voortgang van het proces van vergunningverlening;
 • Je volgt en evalueert ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en denkt mee over verbeteringen in de samenwerking binnen de Keten Omgeving;
 • Je neemt deel aan projectgroepen, bijvoorbeeld in het kader van de Omgevingswet.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Wij zijn op zoek naar een ervaren/ senior vergunningverlener. Minimaal 5 jaar ervaring als vergunningverlener Bouw (voorheen WABO).
 2. Je beschikt over een opleiding op HBO niveau in een relevante richting (Bouwkunde, Ruimtelijke ordening of Recht) of je hebt MBO+ met aantoonbare ervaring en deskundigheid op vergelijkbaar niveau.
 3. Meer dan 250 zaken op verschillende terreinen.

Wensen:

 1. Je hebt een pre als je kennis hebt van de Omgevingswet.
 2. Je hebt een pré als je de opleiding AWB 1 en/of AWB 2 aantoonbaar hebt afgerond.
 3. > 5 jaar ervaring als WABO vergunningverlener.

Competenties

 • Je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken en bent in staat om naast reguliere werkzaamheden ruimte te creëren voor extra taken en projecten;
 • Je signaleert problemen en mogelijkheden die je zelfstandig oppakt en zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
 • Daadkracht en besluitvaardig: In jouw werk treed je met daadkracht en besluitvaardigheid op;
 • Proactief: Je wilt je actief inzetten bij de transitie die de Omgevingswet teweegbrengt;
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 21-05-2024 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

32 - 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures