Terug naar overzicht

WOO-regisseur

 • Provincie

  Gelderland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Dienstverband

  Detachering

 • Plaats

  Raadhuisplein 1, Oldebroek

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Oldebroek is FlexIntens op zoek naar een WOO-regisseur voor 24 uur per week.

Opdrachtbeschrijving WOO-regisseur

Hier ga je werken
De gemeente Oldebroek is volop in beweging! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.
 
Het team
De functie van WOO-regisseur valt onder het cluster Juridische Zaken, dat verder bestaat uit twee juridisch adviseurs en een secretarieel medewerker commissie bezwaarschriften.
Vanwege de uitval van onze WOO-regisseur zijn we tijdelijke invulling van deze functie.

Dit ga je doen
Als Woo-regisseur ben jij de spil! Je treedt op als coördinator en behandelaar van Woo-verzoeken.
Als Woo-contactpersoon ben je het eerste aanspreekpunt bij een binnengekomen Woo-verzoek en onderneemt daarin direct actie. Zo zoek je uit of het Woo-verzoek in behandeling genomen gaat worden en wie daarbij betrokken moet zijn.
Zo nodig vraag je de informatievrager om het verzoek te specificeren of bespreekt, bij een omvangrijk verzoek, de wijze van afhandeling daarvan met de informatievrager.
Je signaleert eventuele problemen gedurende het proces van afhandeling en stuurt zo nodig bij.

Jij stuurt dit hele proces aan en voert taken uit zoals:

 • besluiten of er sprake is van een actieve openbaarmakingsplicht, waarbij informatie in bepaalde categorieën openbaar gemaakt moet worden, of een passieve openbaarmakingsplicht: het op verzoek openbaar maken van publieke informatie;
 • organiseren van interne overleggen rondom de afhandeling van het Woo-verzoek;
 • (laten) inventariseren van informatie;
 • anonimiseren van gegevens;
 • informeren van het management en eventueel het college van B&W over stand van zaken van WOO-verzoeken;
 • opstellen en versturen van brieven en besluiten;
 • bewaken van termijnen;
 • implementeren van de actieve openbaarmaking vanuit de Woo, samen met de collega’s van Juridische Zaken.
   
Daarnaast draag jij zorg voor de verdere ontwikkeling, implementatie en kennisvergroting van de Woo binnen onze organisatie. Je stelt heldere kaders op voor de afhandeling van een Woo-verzoek, ondersteunt, faciliteert en adviseert intern betrokkenen gedurende het gehele Woo-proces en voert continu verbeteringen door in dit proces. Daarnaast communiceer en informeer je actief over de Woo door onder meer het verzorgen van interne kennissessies.

Ook ben je voorzitter van het nieuw te vormen multidisciplinaire Woo-overleg. En in geval van een bezwaar- of beroepsprocedure, vertegenwoordig je de gemeente tijdens de zitting en verzorg je het verweerschrift.
 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

 1. Kandidaat heeft op het CV aantoonbaar een afgerond diploma HBO-rechten
 2. Kandidaat heeft op het CV aantoonbaar minimaal een half jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 3 jaar in een opdracht met vergelijkbare inhoud (WOO of voorganger: WOB)
 3. Kandidaat heeft op het CV aantoonbare kennis en ervaring van de Awb en aanverwante wetgeving

Wensen:

 1. Kandidaat heeft op het CV aantoonbaar minimaal een half jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 3 jaar in een opdracht met vergelijkbare inhoud (WOO of voorganger: WOB)
 2. De gevraagde werkervaring is opgedaan bij een gemeente
 3. Kandidaat heeft op het CV aantoonbare ervaring in het omgaan met bestuurlijke gevoeligheid
 4. Kandidaat heeft op het CV aantoonbare ervaring met het werken met een Zaaksysteem

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Organisatorische vaardigheden
 • Overtuigingskracht
 • Accuratesse
 • Communicatieve vaardigheden
 • Teamplayer

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 21-05-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

24 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures