Werving en Selectie

Is jouw organisatie op zoek naar dé speld in de hooiberg en krijg je deze simpelweg niet gevonden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al jarenlang bemiddelen wij tussen HBO(+)/WO professionals en organisaties binnen het publieke domein om zo formatieplaatsen in te vullen.

Op basis van de behoefte van jouw organisatie gaan wij op zoek naar die ene kandidaat die daar perfect op aansluit. Door gebruik van onze database, verschillende wervingskanalen en uitgebreide netwerk in het publieke domein; wij vinden!

Onze werkwijze:
We zien het liefst dat een professional het verschil maakt binnen een organisatie. Om ervoor te zorgen dat de juiste professional op de juiste plek komt, hanteren we de volgende werkwijze:

 1. Inventariseren behoefte:
  In deze fase gaan onze recruitment consultants in gesprek met jou of de inhurende manager. We bespreken de behoefte, zoals de termijn waarop de nieuwe professional dient te starten. Ook gaan we in gesprek over de functie-eisen en -wensen en spreken we door wat belangrijk is voor de uitvoering van de functie. 
   
 2. Job branding en sourcing:
  We publiceren de vacature op onze website, gecombineerd met diverse overige platformen om tot de juiste professional te komen. Daarnaast gaan onze recruitment consultants aan de slag met actieve werving door op verschillende wervingsplatformen gestructueerd en doelgericht te zoeken.
   
 3. Benaderen en enthousiasmeren:
  Op basis van de voorgaande stap zullen professionals hebben gereageerd op de vacature die ze overal voorbij hebben zien komen. Met deze professionals voeren we een kennismakingsgesprek om te achterhalen waarin zij het verschil maken. Professionals die uit onze eigen search komen, benaderen we om interesse te peilen en zetten onze recruitment consultants alles op alles om ze te enthousiasmeren.
   
 4. Pre-selectie:
  Op basis van de gevoerde gesprekken en geïnteresseerde benaderde professionals maken onze recruitment consultants een voorselectie van de professionals waarvan wij denken dat deze uit het juiste hout gesneden zijn. 
   
 5. Presentatie shortlist:
  De professionals waarvan wij denken dat ze het verschil binnen jouw organisatie kunnen maken, worden door ons gepresenteerd. Jij bent nu in de gelegenheid om de aangeleverde professionals te beoordelen.
   
 6. Selectiegesprekken:
  Jij kiest met welke professionals je in gesprek wilt gaan om zelf een oordeel te vellen over de geschiktheid van de professionals. In dit gesprek bespreek je de behoefte en beoordeel je in hoeverre de professional aansluit bij de organisatie. 
   
 7. Contractvoorstel:
  De beste kandidaat ontvangt van jou een contractvoorstel. Onze recruitment consultants kunnen adviseren in de arbeidsvoorwaarden.
   
 8. Nazorg:
  Een maand na de startdatum voeren we een evaluatiegesprek om te beoordelen in hoeverre er een succesvolle match is gemaakt. We blikken graag terug op het proces en zijn benieuwd naar de tevredenheid eroveren. Zo blijven we als organisatie en partner continu verbeteren.

Bemiddelingskosten
Voor een werving- en selectietraject wordt een eenmalige wervingsfee overeengekomen. De hoogte hiervan, verschilt per functie en vacature. De fee is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

 • Schaarste van het gewenste profiel;
 • Volume dat benodigd is;
 • Mate van exclusiviteit;
 • Leveringsvoorwaarden.

Alle voorwaarden, inclusief het gehele proces worden op voorhand overeengekomen. Hierdoor wordt een transparante werkwijze geborgd en komt niemand voor verassingen te staan.

Bekijk onze andere diensten!