Senior projectleider implementatie Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI)
-
Provincie
Utrecht
-
Branche
Gezondheidszorg
-
Opleidingsniveau
HBO
-
Dienstverband
Detachering
-
Plaats
-
Gepubliceerd op
Functie omschrijving
Voor de GGD GHOR is FlexIntens op zoek naar een Senior projectleider implementatie Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI) voor 32-36 uur per week.
GGD GHOR Nederland is de landelijke vereniging van de 25 regionale GGD'en en GHOR-bureaus. Wij beschermen, bewaken en bevorderen de gezondheid en veiligheid van inwoners in Nederland. Dit heet ook wel: publieke gezondheid en veiligheid. Om dit doel te bereiken heeft GGD GHOR Nederland twee kerntaken:
- Het collectief behartigen van de belangen van onze leden, de directeuren publieke gezondheid DPG’en) richting politiek, overheden, samenwerkingspartners en publiek.
- Het uitvoeren van landelijke projecten op het vlak van de publieke gezondheid en veiligheid. De opdrachtgevers van de projecten zijn vaak ministeries.
Organisatie
GGD GHOR Nederland is de verbindende schakel tussen GGD’en, GHOR-bureaus, kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners. Dankzij de coronacrisis heeft GGD GHOR Nederland als organisatie een grote ontwikkeling doorgemaakt en zich samen met de GGD’en gemanifesteerd als dé gezondheidsbeschermer van Nederland. Er ligt voor de komende jaren een uitdaging om deze positie vast te houden en de publieke gezondheid en veiligheid (nog) verder te versterken.
Nu de coronapandemie endemisch is, is GGD GHOR Nederland samen met de GGD’en druk bezig een sterke basis voor infectieziektebestrijding te creëren. GGD’en moeten optimaal voorbereid en toegerust zijn op nieuwe risico’s als gevolg van infectieziekten. Nooit eerder stond de publieke gezondheid - en de GGD’en in het bijzonder – zo in het middelpunt van de belangstelling. Om in de toekomst goed voorbereid te zijn op soortgelijke crises, vraagt om een herijking van de infectieziektebestrijding (IZB) in meerdere facetten. GGD GHOR Nederland wil daar vanuit haar eigen rol een bijdrage aan leveren.
Het team
Je komt te werken binnen het team gezondheid, waar infectieziektebestrijding een onderdeel van is. In 2024 bestond het implementatieteam van de LFI uit een projectleider, een junior projectmedewerker en een strategisch adviseur. Vanwege de complexiteit van de implementatie opgave is het team in 2025 uitgebreid met één project-assistent en zeven projectleiders, jij wordt daar één van. Je gaat ook nauw samenwerken met collega’s van het LFI.
Wat houdt de functie in?
De kans dat Nederland in de komende jaren opnieuw te maken krijgt met grootschalige uitbraken van infectieziekten is reëel. De versterking van de pandemische paraatheid is dan ook één van de speerpunten van GGD GHOR Nederland. De nieuwe crisisorganisatie Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI, onderdeel van het RIVM) krijgt een regierol in het bestrijden van uitbraken van A-infectieziekten met landelijke impact. De LFI moet in samenwerking met de GGD’en zorgdragen voor snelle opschaling en coördinatie van de benodigde medisch-operationele processen. De komende jaren wordt er door de LFI met o.a. GGD’en en GGD GHOR Nederland gewerkt aan het inrichten van een goede crisisorganisatie. De GGD’en vervullen immers een onmisbare schakel hierin. Er zijn financiële transitiemiddelen gereserveerd voor GGD’en die bedoeld zijn voor tijdelijke extra capaciteit waarmee de GGD’en in afstemming met de LFI de organisatie, bedrijfsvoering en primaire werkprocessen (waar nodig) kunnen voorbereiden op de uniforme en tijdige aansluiting op de LFI. GGD GHOR Nederland vervult hierin een coördinerende rol.
Er zijn 16 'deelfuncties' van primaire processen vastgesteld, deze zijn in samenwerking ontstaan tussen het RIVM en de GGD’en. Voorbeelden van deelfuncties zijn onder andere personele opschaling, diagnostiek en behandelen, locaties en grootschalig klantcontact. Deze deelfuncties moeten verder worden uitgewerkt en vertaald naar de praktijk binnen de GGD’en. Voor deze implementatiefase is een gestructureerde aanpak ingericht waarin de werkgroepen een belangrijke inhoudelijke rol spelen. De voortgang wordt besproken in bestaande bestuurlijke overleggen. Inmiddels zijn er 11 werkgroepen gestart om een deelfunctie uit te werken.
Wegens het vertrek van een van onze projectleiders zoeken we een senior projectleider voor de werkgroepen ‘Scenario’s en Innovatie’ en ‘Planning en Logistiek’. De werkgroep Scenario’s en Innovatie gaat over het voorbereiden van medisch-operationele processen voor verschillende uitbraaksituaties en het optimaliseren van deze processen tijdens een pandemie. De werkgroep Planning en Logistiek richt zich op de benodigde middelen en capaciteiten voor grootschalige medisch-operationele processen en de optimale verdeling daarvan.
Structuur en werkwijze
De werkgroepen spelen een cruciale rol op deelfunctieniveau bij de verdere uitwerking die moet leiden tot de implementatie van de (deel)functies binnen de GGD’en. De werkgroepen bestaan uit een projectleider van GGD GHOR Nederland, een projectleider van de LFI en leden vanuit de GGD’en. Hun taak is om de reeds vastgestelde ontwerpen te vertalen naar concrete implementatieactiviteiten.
Concrete Werkzaamheden
- Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de werkgroepen ‘Scenario’s en innovatie’ en ‘Planning en logistiek’ op procesmatig vlak, en ben je verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en afronden van de werkzaamheden van die werkgroepen. Je werkt hierin nauw samen met de co-projectleider vanuit de LFI.
- Het leggen van verbanden tussen de verschillende werkgroepen en andere aanpalende programma’s (zoals het programma dat zich richt op het ontwikkelen van het IV-landschap voor IZB)
- Uitwerken en implementeren van deelfuncties
- Afstemmen met LFI, GGD’en en andere werkgroepen op operationeel, tactisch en strategisch niveau.
- Naast het begeleiden van je eigen werkgroepen voer je algemene projectwerkzaamheden uit
- Je fungeert als buddy voor medior projectleiders, je begeleidt en ondersteunt hen in het werken met de werkgroepen
Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een stevige en energieke senior projectleider die resultaatgericht te werk gaat bij deze complexe opdracht. Als senior projectleider schakel je moeiteloos tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en denk je altijd een paar stappen vooruit. Je creëert samenwerking, neemt de leiding en vertaalt algemene kaders naar praktische implementatiewerkzaamheden. Samen met de LFI ben je verantwoordelijk voor de inhoud en implementatie. Je kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en bent flexibel inzetbaar om verschillende werkgroepen te begeleiden en algemene projectwerkzaamheden op te pakken. Binnen het team heb je een senior rol en zal je ingezet worden op complexe vraagstukken en procesontwikkeling van strategische aard. Je hebt daarnaast affiniteit met de onderwerpen ‘Scenario’s en innovatie’ en ‘Planning en logistiek’.
Functie eisen
Onze opdrachtgever heeft eisen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen geformuleerd:
Eisen:
- HBO of academisch werk- en denkniveau
- Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in implementatie en/of projectmanagement
- Werkervaring bij een GGD, het RIVM (LFI), of ervaring tijdens de COVID-pandemie. Affiniteit met infectieziektebestrijding
- Kennis en ervaring met het werken met scenario’s en het doorvoeren van innovaties waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Kennis en ervaring met grootschalige complexe planning en logistiek
- Kennis en ervaring met het leiden van complexe projecten en het toepassen van verschillende werkvormen
- De functie is niet geschikt voor een zzp'er.
Competenties
- Uitstekende plannings- en organisatievaardigheden
- Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
- Vermogen om op verschillende niveaus te denken, adviseren en communiceren
- Talent om mensen te motiveren en te binden
Inschrijven tot
Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 11-07-2025 tot 10:00 uur.
Gewenst aantal uren
Bij voorkeur 32-36 uur per week, maar minimaal 24 uur per week.
Procedure en arbeidsvoorwaarden
Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van professionals binnen het publieke domein. Zo dragen we onder andere bij aan de invulling van opdrachten voor ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties.
Zien we op basis van jouw ingestuurde CV een match, dan ziet de procedure er als volgt uit:
- Voorafgaand aan het voorstellen, maken we afspraken over het tarief, gericht op de specifieke opdracht.
- Kan een opdracht niet ingevuld worden als zelfstandig professional of gaat jouw voorkeur uit naar detachering (loondienst)? Onze dienstverlening voorziet ook daarin, waarbij we de beloningsstructuur van de opdrachtgever hanteren middels de inlenersbeloning.
- Na overeenstemming te hebben bereikt in de financiële voorwaarden, stellen wij jouw profiel op in het format voor de betreffende opdrachtgever. We vragen van jou een verduidelijk op de wijze van voldoen aan de gestelde eisen en wensen, om de match zo duidelijk mogelijk te maken. Ook een motivatiebrief om jouw drijfveren en toegevoegde waarde aan het licht te brengen, wordt gevraagd. Hierin treden wij op als sparringpartner.
- Wij verzorgen het voorstel en informeren je zo snel mogelijk over de voortgang hiervan.
NB: voor elke opdracht is het beheersen van de Nederlandse taal verplicht.