Jack van Amerongen werkte jarenlang in de horeca totdat hij bij een callcenter van de gemeente ging werken en uiteindelijk bij de Rechtspraak doorgroeide tot Griffier. Inmiddels is hij genesteld in het publieke domein.

Professional Jack van Amerongen werkte jarenlang achter de bar in cafés tot in de meest luxe hotels, totdat hij bij een callcenter van de gemeente ging werken en uiteindelijk bij de Rechtspraak doorgroeide tot Griffier. Inmiddels volgt Jack een Hbo-studie Rechten en is hij al ruim twee jaar werkzaam via FlexIntens. Hij vervulde achtereenvolgens diverse rollen als projectsecretaris bij de gemeente Arnhem, programmasecretaris bij een ketenprogramma van het Ministerie van SZW, UWV en VNG en onlangs is hij gestart als programmasecretaris bij de Huurcommissie. Benieuwd naar de invulling van deze rollen en de ervaringen die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan? Lees dan verder!

Bijdrage aan de arbeidsmarkt

Het is geen verrassing dat de ambitieuze Jack zich graag vastbijt in vraagstukken waarbij niet alles van tevoren al is voorgeschreven in het boekje. “Mijn eerste opdracht via FlexIntens was voor de gemeente Arnhem. Hier vervulde ik de rol van projectsecretaris voor de Arbeidsmarktregio Midden-Gelderland dat zich inzet om de werkgelegenheid te vergroten, werkzoekenden aan passend werk te helpen en de duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen. We zetten verschillende initiatieven en projecten op, maar toen brak corona uit en moesten eigenlijk alle initiële plannen anders. Dat vroeg om flexibel vermogen en creativiteit. Wij denken vanuit projecten en programma’s vaak aan een grootschalige aanpak, maar in een omgeving als deze draait het uiteindelijk om het individu. Een simpele oplossing als het aan bieden van veiligheidsschoenen en -middelen zorgt ervoor dat iemand in de bouw kan werken”. 

“Wij denken vanuit projecten en programma’s vaak aan een grootschalige aanpak, maar in een omgeving als de arbeidsmarkt deze draait het uiteindelijk om het individu."

Aansluitend ging Jack aan de slag als programmasecretaris bij het ketenprogramma “Verbeteren Uitwisseling Matchingsgegevens” van het Ministerie van SZW, UWV en VNG. “Het is een ICT-gerelateerd programma met ook weer een focus op de arbeidsmarkt. Daar zorgde ik vooral voor de organisatorische kant van het programma, dus zorgen dat het programma soepel verloopt en alle teamleden de nodige ondersteuning krijgen”. 

Van alle markten thuis

Afgelopen mei is Jack begonnen als programmasecretaris bij de Huurcommissie. Dit keer niet binnen de arbeidsmarkt, maar binnen de woningmarkt. De Huurcommissie is een onpartijdige geschillenbeslechter. Op het moment dat huurder en verhuurder een geschil hebben, bijvoorbeeld over huurverhoging, dan kan de huurcommissie daar een bindende uitspraak over geven. “Ik houd me voornamelijk bezig met de reorganisatie binnen de Huurcommissie. Hoofdzakelijk ben ik verantwoordelijk voor de planning rondom de voorbereidingen op de nieuwe wetgeving die eraan komt. De Huurcommissie moet flink groeien en dat vraagt een nieuwe organisatie-aanpak. Aan mij de taak om alle onderlinge afhankelijkheden in kaart te brengen.

“De directeur zei vorige week nog tegen mij dat de planning die ik maak, zijn sturingsinformatie op dit programma is. Die moeten zij blindelings kunnen vertrouwen.”

Uitdagingen

Ervoor zorgen dat het MT en de directie hun werken kunnen doen is de grootste uitdaging. De directeur zei vorige week nog tegen mij dat de planning die ik maak, haar sturingsinformatie op dit programma is. Die moeten zij blindelings kunnen vertrouwen. De uitdaging is om hun input op de juiste manier en op de goede momenten te verzamelen. Er zijn veel factoren waar je eigenlijk niet altijd invloed op hebt. Denk bijvoorbeeld aan het politieke speelveld, we weten niet welke kant de Tweede Kamer op gaat bewegen straks en dat brengt heel veel onzekerheden met zich mee. Om dat dan toch in een goed kloppend verhaal te krijgen; dat is hele leuke uitdaging”. 

Voor van Amerongen is de politiek een interessante factor. ”Ik heb altijd wel een beetje een politieke interesse gehad en heb zelf ook in de politiek gezeten. Het is leuk om de verandering vanuit de politiek nu vanaf de andere kant te zien en merken. Hoe gaan we dit met zijn allen doen? Natuurlijk zorgen dat het allemaal binnen de tijd en kloppend is en dat de een niet vastloopt omdat de ander te veel tijd van mij gekregen heeft in de planning”. 

Samenwerking met FlexIntens

“De samenwerking is tot nu toe nog steeds altijd erg goed. Mijn ervaring leert dat jullie écht kijken naar wat een persoon kan en wil. Het is overigens niet voor niets dat ik drie op rij wordt voorgesteld bij opdrachtgevers en direct wordt aangenomen. Vanzelfsprekend heb ik daar zelf ook een rol in, maar het heeft ook te maken met hoe jullie mij introduceren bij opdrachtgevers. Ook ben ik erg te spreken over jullie pro-activiteit in het zoeken en matchen van vacatures. Daarnaast is het contact altijd erg goed; als er vragen zijn, worden deze direct beantwoord en als er zaken geregeld dienen te worden, staan jullie altijd klaar. De persoonlijke en oprechte aandacht die jullie hebben, dat vind ik gewoon heel goed.” 

Wij zijn als FlexIntens trots op Jack en vinden het mooi dat wij hem keer op keer in contact weten te brengen met passende organisaties en uitdagingen. Wij proberen dan ook al onze (toekomstige) professionals te ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun opdracht!

Terug naar overzicht